Μία είδηση έφτασε μόλις στα γραφεία του Youweekly.gr την οποία θα μοιραστώ μαζί σας μέσα από το Dimis Blog.

Πασίγνωστος καναλάρχης και εκδότης δίνει την μεγαλύτερη μάχη για την ζωή του, μία μάχη που γνωρίζουν πολύ λίγα άτομα και αυτά από το φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον του! Διαβάστε παρακάτω…

Ένας άνθρωπος που πραγματοποίησε τα πιο ακραία εξώφυλλα στην εφημερίδα του και απασχόλησε πιο πολύ από όλους τον κόσμο των Media.

Δείτε ακόμη: Αποκλειστικό! Η νέα εκπομπή που βάζει ο Ιβάν Σαββίδης μετά την Κατερίνα Καινούργιου!

Ο συγκεκριμένος δίνει την μεγαλύτερη μάχη για την ζωή του, παλεύοντας με την «κακιά αρρώστια», όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Youweekly.gr και μιλάω για τον καρκίνο.

Ο λόγος για τον Γιώργο Κουρή, ο οποίος μεταξύ άλλων, είχε αναλάβει την διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού «Alter», την εφημερίδα «Αυριανή» και το κανάλι «Kontra Channel», έχει έρθει αντιμέτωπος με τον χειρότερο εφιάλτη, δίνοντας πραγματική μάχη με τον θάνατο!

Ο Γιώργος Κουρής, είναι πολύ δυνατός και όπως μου μετέφερε άνθρωπος από το περιβάλλον: «Ο Κεφαλονίτης όπως παλεύει πάντα… έτσι θα παλέψει και τώρα!». Αυτό που σας μετέφερα στο Dimis Blog είναι μία είδηση που δεν θα διαβάσετε πουθενά αλλού… Ο κ.Κουρής με δυσκολία μετακινείται όπως λένε άνθρωποι από το στενό του περιβάλλον, ενώ στο πλευρό του είναι οι 3 βοηθοί που έχει κοντά του τα τελευταία 15 χρόνια και τον προσέχουν καθημερινά στο σπίτι του στην Πλάκα!

Τα εξώφυλλα του πάντα προκαλούσαν σάλο και αυτό που συζητιέται ακόμη και σήμερα, είναι το περιστατικό με την Δήμητρα Λιάνη.

Οι ανάγκες δανειοδότησης για την τηλεοπτική επέκταση του Γιώργου Κουρή προκάλεσαν τις πρώτες σοβαρές τριβές στις σχέσεις του με το ΠΑΣΟΚ. Ο Κουρής επιτέθηκε με σφοδρότητα στον τότε διοικητή της Εθνικής Τράπεζας Γεώργιο Μίρκο, ο οποίος αρνήθηκε να εγκρίνει νέα δάνεια για τον Κουρή, ενώ εξέταζε και την νομιμότητα των ήδη συναφθέντων. Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν υπέκυψε στις πιέσεις, και τότε ο Κουρής απάντησε δημοσιεύοντας γυμνές φωτογραφίες της Δήμητρας Λιάνη «σε συνέχειες». Έτσι κόπηκαν οι γέφυρες με τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Δείτε όλες τις απαγορευμένες φωτογραφίες από το -τότε- δημοσίευμα… Δείτε τις εδώ.

Ποιος είναι ο Γιώργος Κουρής: 

Το 1958, σε ηλικία 21 ετών, ο Γιώργος Κουρής ξεκίνησε την έκδοση της τοπικής εφημερίδας «Η Φωνή της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης», η οποία σταδιακά κατάφερε να αποκτήσει πανελλήνια φήμη λόγω των σκληρών επιθέσεών της στον τότε κεντροδεξιό πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον οποίο κατηγορούσε για ομοφυλοφιλία, βουλγαρική καταγωγή, διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, και προδοσία της Κύπρου με την υπογραφή των Συμφωνιών Ζυρίχης-Λονδίνου.[3]

Μόνο εδώ! Η Ευαγγελία Αραβανή ερωτευμένη με τον….

Στην περίοδο της Αποστασίας ο Κουρής στήριξε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη εναντίον του Ανδρέα Παπανδρέου,[4] τον οποίο κατηγορούσε ως απόντα και αμέτοχο κατά τον Ανένδοτο Αγώνα, ενώ κατά την περίοδο της χούντας των συνταγματαρχών κατηγορήθηκε ότι υποστήριζε τους δικτάτορες, με αντάλλαγμα την έγκριση και εκταμίευση δανείου 22 εκατομμυρίων δραχμών από την τότε χουντική διοίκηση της ΕΤΒΑ (Ελληνική Τράπεζα Βιομηχανικής Αναπτύξεως).[4] Ωστόσο, εκείνη την εποχή όλες οι εφημερίδες βρίσκονταν υπό καθεστώς λογοκρισίας από την δικτατορία, και κατά καιρούς υποχρεώνονταν να δημοσιεύουν επαινετικά άρθρα για την πολιτική του Παπαδόπουλου.

Επιχειρηματική συνεργασία με Κωνσταντίνο Μητσοτάκη:

Μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας το καλοκαίρι του 1974, ο Γιώργος Κουρής συνεργάστηκε επιχειρηματικά με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στην δημιουργία της εταιρείας «Press Hellas», η οποία και κατασκεύασε ιδιόκτητο εργοστάσιο-τυπογραφείο με στόχο την επανακυκλοφορία της κεντρώας εφημερίδας «Ελευθερία», την οποία είχε κλείσει η χούντα.[2][1] Τελικά το 1978 οι δύο συνέταιροι ήλθαν σε σύγκρουση: η πλευρά Μητσοτάκη κατηγόρησε τον Κουρή ότι «άρπαξε» την ιδιοκτησία κοινών περιουσιακών στοιχείων, πούλησε εξοπλισμό και αρνήθηκε να αποζημιώσει. Αντίθετα, η πλευρά Κουρή κατηγόρησε τον Μητσοτάκη ότι προσπάθησε εκβιαστικά να υποχρεώσει τον Γιώργο Κουρή να παραχωρήσει το 51% των μετοχών στον Μητσοτάκη (μέχρι τότε είχαν ο καθένας από 50%) και να δεχθεί ως «αφεντικό» στην πολιτική γραμμή της υπό έκδοση εφημερίδας τον γαμπρό του Μητσοτάκη, δημοσιογράφο Παύλο Μπακογιάννη.

Εδραίωση στην ιδιωτική τηλεόραση
Η επάνοδος του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και του Ανδρέα Παπανδρέου στην πρωθυπουργία, το 1993, συνέπεσαν με το άνοιγμα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του Γιώργου Κουρή στην τηλεοπτική αγορά, στην οποία απαιτούνταν πολλά χρήματα. Ο Γιώργος Κουρής πούλησε το Κανάλι 29 στον Θόδωρο Βαρδινογιάννη (της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας) και με τα χρήματα που πήρε δημιούργησε, το 1994, έναν νέο τηλεoπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας, το Κανάλι 5, που αργότερα μετονομάστηκε σε Alter Channel.

Οι ανάγκες δανειοδότησης για την τηλεοπτική επέκταση του Γιώργου Κουρή προκάλεσαν τις πρώτες σοβαρές τριβές στις σχέσεις του με το ΠΑΣΟΚ. Ο Κουρής επιτέθηκε με σφοδρότητα στον τότε διοικητή της Εθνικής Τράπεζας Γεώργιο Μίρκο, ο οποίος αρνήθηκε να εγκρίνει νέα δάνεια για τον Κουρή, ενώ εξέταζε και την νομιμότητα των ήδη συναφθέντων. Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν υπέκυψε στις πιέσεις, και τότε ο Κουρής απάντησε δημοσιεύοντας γυμνές φωτογραφίες της Δήμητρας Λιάνη «σε συνέχειες».[1] Έτσι κόπηκαν οι γέφυρες με τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Εποχή των Μνημονίων[Επεξεργασία 

Η μεγάλη οικονομική κρίση που εκδηλώθηκε στην Ελλάδα το 2009-10 προκάλεσε μεγάλα προβλήματα χρηματοδότησης σε όλα τα ελληνικά ΜΜΕ. Το 2011 ο Κουρής αναγκάστηκε να κλείσει τον Φίλαθλο, και το 2012 το Alter και την «Αυριανή».

Ωστόσο, κατάφερε να ανακάμψει και να παραμείνει ισχυρός στον χώρο τον ΜΜΕ, ιδρύοντας νέα καθημερινή εφημερίδα, την «Kontra News», και νέο τηλεοπτικό σταθμό, το Kontra Channel (με ξεκάθαρα «αντιμνημονιακή» πολιτική ταυτότητα), ενώ ο γιος του, Ανδρέας Κουρής είναι συνιδιοκτήτης, μαζί με τον Νίκο Χατζηνικολάου της Real Media Group, που ελέγχει την πανελλαδική εφημερίδα Real News, το ενημερωτικό σάιτ enikos.gr κ.α.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ