Από την Δήμητρα Παυλάτου..

Από επαγγελματική ευσυνειδησία, για να μην τον πω επαγγελματικό μαζοχισμό, κάθισα και είδα χθες κυριολεκτικά όλη την εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα το «Late Night»!  Διαβάστε παρακάτω…

Σε λίγο θα σας γράψω αναλυτική κριτική γι’αυτό το τηλεοπτικό προϊόν που εμένα με άφησε έκπληκτη για το πόσο κακογουστιά μπορεί να υπάρχει σε ένα κανάλι και ταυτόχρονα πόσο υπέροχος μπορεί να είναι ένας παρουσιαστής, όταν τον βοηθάει ο συνεντευξιαζόμενος, ένας άνθρωπος, σαν τον Λάκη Λαζόπουλο. Θα σας τα γράψω αυτά στην πορεία, τώρα όμως θα μείνω σε κάτι που πραγματικά όταν το άκουσα δεν μπορούσα να το πιστέψω.

«Το Ελλάδα Έχεις Ταλέντο είναι Trash τηλεόραση!», το είπε ο Γιώργος με τα δικά του λόγια, και θα το δείτε στο βίντεο πως, αλλά το νόημα ήταν αυτό! Πρόκειται για μία πραγματικά ανελέητη επίθεση του Γιώργου Λιάγκα σε συναδέρφους του, παρουσιαστές, αλλά και σε ένα κανάλι σαν το ΣΚΑΙ! Όχι, ότι ο ΣΚΑΙ είναι, ας πούμε, το BBC της Ελλάδας, αλλά εν πάση περιπτώσει, δεν μπορείς να τους κατηγορήσεις ότι στο γενικότερο πρόγραμμα τους κάνουν τηλεόραση σκουπιδιών.

Και για να καταλάβω…. Πως είναι δυνατόν ρε Γιώργο να «κατεβάζεις» Χριστούς και Παναγίες, να απειλείς Θεούς και Δαίμονες, όταν γράφεται κάτι για εσένα σε περιοδικά , Internet και εφημερίδες και από την άλλη πλευρά εσύ… να έχεις την άνεση και το δικαίωμα από το τηλεοπτικό γυαλί να χαρακτηρίζεις ένα ολόκληρο πρόγραμμα ανταγωνιστικό σου, ως trash tv; Εγώ δέχομαι ότι είναι η άποψη σου! Είναι η αλήθεια όμως αυτή; Δηλαδή αν το «Ελλάδα έχεις ταλέντο» είναι trash τηλεόραση, τότε η Αννίτα Πάνια στο Έψιλον τι είναι; Το «Nomads» τι είναι; Οι «Οικογενειακές ιστορίες» του Alpha τι είναι; Και για να καταλάβω κάτι, αν αυτό είναι trash τηλεόραση, για το «Ελλάδα έχεις ταλέντο», όταν εσύ αναπαράγεις αυτό το πρόγραμμα, ακόμη και ως κριτική, δεν είσαι trash tv?

Ποια είναι η αλήθεια; Ναι ο ΣΚΑΙ το έχει γυρίσει στα ριάλιτι, άλλο όμως ριάλιτι και άλλο trash tv… Έχει τεράστια διαφορά και για να καταλάβετε θα σας πω το εξής… Ριάλιτι είναι και το Survivor, ριάλιτι είναι και όταν φέρνει την απατημένη σύζυγο και την γκόμενα του συζύγου στο ίδιο στούντιο να ξεμαλλιαστούν. Το ένα είναι ριάλιτι, το άλλο είναι trash tv… Γιώργο, δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις trash tv, ένα παγκόσμιο πρόγραμμα που στην Αμερική τουλάχιστον προσφέρει και φιλανθρωπικό έργο. Μπορεί κάποιοι στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο » από τους υποτιθέμενους ταλαντούχους να είναι περίεργοι ή αν θέλει και trash, αυτό δεν μπορεί να χαρακτηρίσει με τίποτα ένα ολόκληρο πρόγραμμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ